неділю, 25 лютого 2024 р.

 Літературний портрет

«На шлях я вийшла ранньою весною»

Чи тільки терни на шляху знайду,

Чи стріну, може, де і квіт барвистий?

Чи до мети я певної дійду,

Чи без пори скінчу свій шлях тернистий?

                                                                                   Леся Українка

    Леся Українка - без перебільшення одна із найвизначніших постатей в історії української літератури. Її ставлять в один ряд із геніальними Тарасом Шевченком та Іваном Франком.

    Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка - неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Саме тому Лесю Українку називають дочкою Прометея, бо саме вона перейняла від Тараса Шевченка й понесла далі естафету правди, добра, людяності.

    Є люди, як свічки,- згорають ,відходять у небуття. Є люди, як зірки,- горять і світять все життя. У яскравому сузір’ї незгасною зорею сіяє ім’я Лесі Українки. Світ ще не знав такої поетеси. Безсмертна іскра Прометея запала глибоко в її серце і загорілася ясним вогнем. Вогонь пісень Лесі палає і досі. Вплітаємо у вінок безсмертя поезії Лесі Українки. Хай звучить поетичне слово Лесі як шана і пам’ять великій поетесі .

    У своїх поетичних творах Леся Українка створила ряд мужніх і сильних духом образів, якими возвеличує мужність, патріотизм. Її вірші сповнені любові до рідного краю - це і є виховання позитивних якостей у нас, її нащадків.

    В бібліотеці оформлена викладка літератури до річниці від дня народження Лесі Українки.



Немає коментарів:

Дописати коментар