вівторок, 20 лютого 2024 р.


20 лютого – 

День пам’яті Героїв Небесної Сотні. 

    20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні – українців, які під час Революції Гідності віддали своє життя за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє країни та завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави.

    Події 20 лютого 2014 року стали кульмінацією Революції Гідності, тоді в центрі Києва у боротьбі за свою країну загинуло найбільше активістів Майдану.

    З 18 по 20 лютого 2014 року відбулися масові розстріли протестувальників під час Революції гідності. 20 лютого загинуло найбільше учасників протестів – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими майданівцями та п’ятьма активістами, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на Сході України за демократичні цінності та територіальну  цілісність нашої держави, назвали Героями Небесної Сотні. 17 лютого 2021-го Верховна Рада України визнала Революцію гідності одним із ключових моментів  українського державотворення та виразником національної ідеї свобод.

    Цьогоріч ми вдесяте вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо тисячі загиблих від російської зброї. Але щорічно 20 лютого згадуємо тих, які першими загинули за те, щоб Україна не зникла з мапи світу як незалежна, демократична держава.

    В цей день в бібліотеці села Небилів пройшов відео перегляд «Герої нашого часу». 


    Світла пам’ять кожному, хто поклав своє життя за свободу та незалежність України! Залишаємося гідними своїх Героїв!

Немає коментарів:

Дописати коментар