субота, 20 березня 2021 р.

 Віртуальна подорож: 

«Країна книжкова – країна казкова»

Читайте! Нехай у вашому житті не буде жодного дня,

коли б ви не прочитали хоча б сторінки з нової книги"

                                                                      К. Паустовський

    Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек традиційне і довгоочікуване свято - Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Його основне завдання - популяризація книги та заохочення дітей до  читання, з метою прищеплення любові до книги та виховання потреби в читанні. Заходи мають на меті не тільки залучити юних користувачів бібліотек до читання книги як невичерпного джерела знань, а й перетворити книгозбірні в справжній храм Книги, в якому кожен відвідувач відчуває себе як вдома.

Хай вся Україна читає

Бо книга усіх нас єднає

Пропонуємо вашій увазі віртуальну подорож: «Країна книжкова - країна казкова», яка дозволить дітям поринути в загадковий світ казки і ще раз зустрітися з улюбленими героями та познайомитися з новими, не менш цікавими персонажами ваших улюблених казок.

    Українські народні казки прославляють розум, кмітливість, доброту, працелюбність, мужність, вчать боротися за торжество справедливості.

     До збірки увійшли кращі казки відомих німецьких письменників - братів Якоба та Вільгельма Грімм. На сторінках цієї книжки ви зустрінетесь з красунею Рапунцель, Білосніжкою, Бременськими музикантами та іншими казковими персонажами, яких читачі різних країн знають і люблять на протязі вже двох століть.

    У книзі зібрані народні казки з усіх куточків світу: від України до Японії, від Англії до островів Яви. Кожна казка — неповторний колорит тієї країни, в якій «народилася» ця легенда. Прочитавши книгу, читач сміливо зможе сказати, що побував в кругосвітній подорожі.

       Світ казок Ганса Християна Андерсена сповнений див.  На його сторінках оживають найдивніші істоти та розгортаються чарівні події. Кожна казка данського письменника - унікальна. З першої сторінки вона переносить маленького читача в далекі світи, змушує фантазувати та мріяти.

    Улюблена кількома поколіннями читачів казка про веселого й бунтівного хлопчика-цибульку, який понад усе прагнув справедливості. А почалося все з того, що одному бундючному червоному Помідору закортіло смикнути Цибуліно за зеленого чуба …

    Шарль Перро - один з найулюбленіших казкарів багатьох поколінь маленьких читачів. Повчальна історія Червоної Шапочки, витівки винахідливого Кота в чоботях і пригоди Хлопчика-Мізинчика вчать дітей не впадати у відчай навіть за найскладніших життєвих обставин. А неймовірні історії Попелюшки і Сплячої красуні змусять повірити в диво.

    Казкові оповідки Василя Сухомлинського високоморальні, сповнені любові до природи, до всіх і до всього живого, вони є тим благодатним засобом, за допомогою якого можна забезпечити комплексну реалізацію завдань фізичного, розумового, естетичного, трудового, громадянського виховання дитини...

    Казки з’явилися у творчості І. Франка саме тоді, коли письменник став батьком. Однак, писані первісно для власних дітей, ці твори стали скарбом для усієї тогочасної галицької дітвори. Великою популярністю користуються Франкові казки і в сучасних малих читачів.

    Казки, зібрані в цій книжці, створили для Тебе сучасні українські казкарі - як найкращі, яких Ти добре знаєш і книжками яких давно зачитуєшся (ось лише кілька імен: Сашко Дерманський, Леся Воронина, Юрій Винничук, Зірка Мензатюк, Олег Чаклун, Богдана Матіяш,  такі  ще юні, але дуже-дуже цікаві й талановиті. Тож із цією книжкою Ти не лише з головою поринеш у неймовірні казкові пригоди - у справжній фонтан казок, а й дізнаєшся про те, яка вона - сучасна українська  казка. Народжена із глибоченних народних традицій - і водночас по-сучасному яскрава, різноманітна, ефектна й іронічна.

    Отже, подорожуючи країною казок, ми дізналися, що казка вчить добру і засуджує зло; вчить любити і цінувати працю і засуджує лінь; навчає сміливості, любові до прекрасного; вчить вірити в дива. Недарма народна мудрість передається через казку з покоління до покоління. А найголовніше, чого вчить нас казка - залишатись в душі дитиною, а значить трішки чарівником.

    Родзинкою нашої віртуальної подорожі стала виставка – казка: «Країна казкова – країна книжкова», яка оформлена у нашій бібліотеці.


Немає коментарів:

Дописати коментар