середу, 3 березня 2021 р.

 3 БЕРЕЗНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИКОЇ ПРИРОДИ

       У грудні 2013 року Генеральною Асамблеєю ООН прийняте нове свято – Всесвітній день дикої природи. А дата святкування 03 березня призначена завдяки іншій події – саме 03 березня у 1973 році була прийнята відома Конвенція СІТЕС, що забороняє торгівлю зникаючими представниками флори і фауни. 

    Мета цього свята – привернення уваги населення землі до краси та різноманіття дикої природи, нагадування про важливість дбайливого ставлення до неї. Наразі під охороною перебувають понад 28-ми тисяч видів рослин і понад 5-ти тисяч представників фауни. Цей день покликаний вкотре привернути увагу до все зростаючої проблеми браконьєрства, злісного нищення мешканців дикої природи задля миттєвої наживи.

    Земля є домом для безлічі видів фауни та флори. Це багате різноманіття та мільярди років, протягом яких взаємодіяло безліч його елементів, саме те, що зробило нашу планету заселеною для всіх живих істот, включаючи людей.

    Дика природа — це  невід’ємна частина нашої планети. Адже неможливо уявити світ без неповторних диких тварин та неймовірних рослин, непідвладних людині. Саме захищати тварин  і рослин в природному  середовищі — завдання кожного з нас. 

    В Бібліотеці оформлено тематичну викладку літератури, яка познайомить вас з тваринами України, які зникають.

    Тож пам’ятаймо, що дика природа — це  невід’ємна частина нашої планети. Адже неможливо уявити світ без неповторних диких тварин та неймовірних рослин, непідвладних людині. Саме захищати тварин  і рослин в природному  середовищі — завдання кожного з нас.





Немає коментарів:

Дописати коментар