вівторок, 16 квітня 2024 р.

 Консультація безплатної правової допомоги

12.04.24

    12 квітня юристами Перегінського та Рожнятівського бюро правничої допомоги Калуського відділу правничої допомоги Західного управління правничої допомоги Західного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги з волонтером БПД Тетяною Мельник відбулась робоча зустріч з начальником Калуського районного сектору №2 філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області Роксоланою Винник та старостою села Небилів Романом Пайшем.  Метою пробації є забезпечення безпеки громади, шляхом виправлення засуджених, а також запобігання вчинення ними повторних кримінальних правопорушень.

    Начальник пробації Роксолана Винник наголосила, співробітники уповноваженого органу з питань пробації постійно працюють у громаді, разом з громадою та для громади, використовуючи ті ресурси, які є в громаді, тобто в певній мірі виступають кейс-менеджерами. Особливу роль в ефективності пробації, для забезпечення безпеки суспільства, відіграє спільна, злагоджена робота із партнерськими організаціями, робота фахівців із соціальної роботи, працівників територіальних громад та її структурних підрозділів,  комунальних установ, представників громадських організацій, волонтерів та громадськості.

    Пробація в Україні покликана забезпечувати безпеку суспільства та попередження вчинення нових повторних правопорушень особами, які їх вже вчиняли; це шанс особи на виправлення, адже особи, які вчинили правопорушення, в першу чергу потребують підтримки, а не осуду та ізоляції.

    Наприкінці зустрічі погоджено план подальшої спільної роботи з установою пробації та графік прийому громадян, що перебувають на обліку. Усіх бажаючих, які хочуть отримати правничу допомогу від держави та роз’яснення з правових питань, черговий прийом фахівця бюро правничої допомоги відбудеться  07 травня з 11:00 до 12:00 год.



Немає коментарів:

Дописати коментар