пʼятниця, 10 листопада 2023 р.

 Дегустація

літературних новинок 


     В цій добірці знайдуться видання на різний смак: і гостросюжетний трилер, і захоплива дитяча література, і збірка малої прози, й щемкі історії про сучасну війну. 

Наталія Ясіновська. Несподіване кіно

  Дарка й Кет не уявляють свого життя без танців. Оля намагається знайти друзів у новій школі й підтримати тата після розлучення. Олега вже не перший рік мучить головний біль. А Дмитро не знає, що сказати дівчині, яка йому подобається. Життя цих підлітків химерно переплітаються й утворюють дивні комбінації, а часом нагадують кіно. Втрачена дружба, токсичні стосунки і спроби повернутися до нормального життя… У цій збірці оповідань є місце радості й суму, дружбі й коханню, сумнівам і підтримці.

Сергій Гридін. Не такий

  “Не такий” — повість сучасного українського письменника Сергія Гридіна про підлітка, який страждає від надмірної ваги та має купу пов’язаних із цим неприємностей, зокрема проблеми у спілкуванні з батьками та своїми ровесниками. Однак, коли ситуація зовсім заходить у глухий кут, хлопець починає докладати зусиль, щоб усе змінити. Письменник надзвичайно правдиво та щиро викладає найпотаємніші думки свого головного героя, оскільки сам у дитинстві потерпав від зайвої ваги і довгий час переймався цим, допоки не почав працювати над собою і не довів собі та іншим, що невирішуваних проблем не буває.

Ольга Войтенко. У світлі світляків

  Що трапиться якщо повністю залежне людство від світла та інтернету, залишиться без цього? Чи зможе воно вижити та як зміниться?

Головні герої книги живуть саме в таких умовах. Світ Єва-Лізи повністю знаходиться у її планшеті. Та опинившись відімкненою від мережі, вона змушена вперше за довгі роки вийти на вулицю. Любитель книг Тім допомагає Єві-Лізі освоїтись у теперішньому світі, а Максу(їх спільний друг) нічого не залишається окрім як спробувати пристосуватись до нової реальності. Та з приходом темряви з’являються таємниці.  Скрізь нескінченна ніч і жахливий холод, але навіть в такому світі є світло, яке друзям необхідно знайти.

Євгенія Подобна. Міста живих, міста мертвих. 

Історії з війни у Бучі та Ірпені


  Буча та Ірпінь перестали асоціюватись з лісом, санаторіями та дитячими таборами, з розміреним життям передмість столиці. Тепер одні тільки назви цих міст прошивають болем навіть тих, хто ніколи в них не бував.



Павло Вишебаба. Тільки не пиши мені про війну

  Поезія - ніжний танок душі, витканий з музики слова. Вона підносить нас над повсякденним світом, розкриваючи двері до витонченого світу емоцій, спогадів, смутку чи мрій. Поезія має силу відновлювати нашу сприйнятливість до різноманітності світу, нагадуючи про потужну силу слова, що здатне легким дотиком змінити навіть найтемніші куточки нашого буття. Вона - кришталева нитка, що сплітає нас у гармонію зі всесвітом та дарує безсмертність, бо лише поезія здатна втримати мить у вічності й змусити наше серце затамувати подих перед нескінченністю краси.

   


Немає коментарів:

Дописати коментар