пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

 Година спілкування:

«Книго рідна, ти всім нам потрібна»

    Сьогодні  ми зустрілися з учнями 1- А і 1- Б класів, для того, щоб познайомити їх з першими дитячими книжечками, які можна побачити у нашій сільській бібліотеці. Бібліотека – це справжнє книжкове царство. Тут ми можемо зустріти різних казкових героїв. Як тільки візьмеш книжку в руки, відкриєш першу сторінку і вона починає розповідати: про Колобка, який від діда й баби втік, про Ріпку, яка виросла велика і її не могли витягнути, Теремок, в якому живуть багато звірів. 

                    З дитинства ми читаємо казки,

                    В них стільки світла й доброти.

                    Вони ведуть нас у таємний світ,

                    Де можна мрії наші оживить.

Там кожен віднайде для себе

Усе, що серцю зараз треба.

Читайте більше гарних книжечок,

І поринайте у світ фантазії й думок!

А зараз ми згадаємо перші ваші улюблені книжечки і побачимо, як ви знаєте казки та загадки. З великим задоволенням діти слухали казки: Колобок», «Ріпка», «Теремок», вірші: «Здоровим будь!», «Мої звірятка», «Ввічлива абетка», та відгадували загадки.

    Казки, веселі та сумні вірші, оповідання про сміливих людей, які боролися за щастя народу, про таємниці природи, про те, як живуть люди в далеких і близьких краях. Про все розповідає книжка

    Дитина, яка любить читати – щаслива дитина. Бо навколо неї завжди багато розумних, добрих вірних друзів. І ці друзі книги. Тож будемо читати завжди. І нехай не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги.

    Багато цікавих книг є  нашій бібліотеці. Товаришуйте з ними! Вони відкриють вам цікаві незвідані шляхи до світу прекрасного. Ви станете сміливими, чуйними, якщо подружитеся з героями їх сторінок. Але обов’язково бережіть книги! 

    Читайте та дбайте про книги, бо: «Дім, у якому немає книги, схожий на тіло без душі»

Нам без книг, як без хліба,

Навіть дня не прожити.

Так давайте ж будемо

Їх берегти і любити.




Немає коментарів:

Дописати коментар