пʼятниця, 29 жовтня 2021 р.

 Година здоров’я: 

«Спорт – це спосіб життя»

    Природа створила все, щоб людина була щасливою. Яскраве сонце, чисту воду, чарівні весняні квіти, хвилі достиглого жита, тьохкання соловейка у лузі… і нас людей – сильних, розумних, сміливих, здорових. І в цьому бутті кожній людині доводиться вибирати, адже, з рештою вона має на це право. Життя заставляло і вас робити вибір: що одягти на вечірку, дискотеку, з ким зустрічати Новий рік, закінчувати розпочату справу чи далі її продовжувати, тощо. А зроблений вибір буде правильним, якщо усвідомити кожному: хто Я є, ким хотів би стати у житті, що слід зробити, щоб досягти цього. І на сьогоднішній зустрічі хочеться, щоб ви зробили свій власний вибір щодо здорового способу життя, адже саме він робить людину вільною і незалежною, дає їй сили і натхнення в усіх її справах і починаннях. 

    У кожної людини є захоплення. Я віддаю перевагу заняттям спортом. Він загартовує волю, тренує тіло, дисциплінує, дає впевненість у собі. Сьогодні на нашій годині здоров’я ми розповімо, вам, про нашого земляка бігуна – марафонця Миколу Тарана.

    Микола Таран має безліч титулів, серед них бігун-марафонець українських, європейських, американських забігів, ультрамарафонець, спартанрейсер, міжнародний пейсмейкер, автор бігових текстів, тріатлоніст, автор-інтерв’юер THE RUNNERS, амбасадор Adopt Don’t Stop, організатор бігової екскурсії Львівського півмарафону, перший українець-учасник на змаганнях в Норвегії (73 км) та інші.

    Біг – найдоступніший вид спорту і найлегший для приведення свого тіла в хорошу форму. Рекордсмен України з ультрамарафонного бігу, автор бігових текстів, трейлранер, міжнародний пейсмейкер, тріатлоніст, спартанрейсер, амбасадор німецького спортивного харчування Микола Таран розповів, чому обрав біг та в яку суму обходяться йому міжнародні змагання.

    Потрібно тільки обрати мету, одягнутися відповідно до погоди і вперед, – каже 30-річний Микола Таран. – “Те, що я почав займатися бігом, – не випадковість. Спочатку це були короткі дистанції, які потім переросли в ультрадистанції. З самого дитинства я був активним і завжди шукав собі пригод. Вже у виші обрав легку атлетику і займався нею чотири роки. У той час і з’явилася у мене любов до відповідальності, яка переросла у пейсерство, тобто проходження дистанції у заданому темпі і за певний час”.

    Згодом хлопець зрозумів, що біг тримає тіло в тонусі і не дає розслабитися. Тоді Миколині пробіжки переросли у багатокілометрові дистанції.

    Наполегливість ультрамарафонця Микола Тарана дала-таки свої результати: набравшись досвіду в Україні та Європі, пройшовши немалі випробування, хлопець з Прикарпаття уже через два роки стояв на старті марафону в Лос-Анджелесі.

    Тренування зазвичай відбувається вдома на стадіоні або в горах – Карпатах. Хлопець проживає на Рожнятівщині.в селі Небилів.

    Нещодавно прізвище прикарпатця Миколи Тарана було вписане золотими літерами у Книгу рекордів України. За те, що здолав 15 марафонів і став першим українцем, який витримав два забіги на 73 кілометри у Норвегії, де гордо підняв прапор України. 

     Бігун Микола Таран кинув собі виклик, на який не наважувався досі ніхто із земляків, – участь в Oslo Triple 73 км. Ця траса важка, і з європейців досі ніхто не пробував долати її, оскільки ми звикли до інших кліматичних умов.

    За межами України Микола бігає з прапором – це уже своєрідна традиція. Завжди перед фінішем витягає синьо-жовтий стяг і добігає з ним останні кілометри. Хоче показати всім, що ми сильна нація.

    Підсумовуючи нашу годину здоров’я ми можемо сказати, що спорт, а особливо біг – це відмінний настрій, високий життєвий тонус і надзвичайний душевний підйом. Це прекрасна основа до успіху, нових перемог і звершень.


Немає коментарів:

Дописати коментар