пʼятниця, 22 жовтня 2021 р.

Літературна гра – вікторина:

«Хто багато читає, той відгадає»

    Діти! В якій би дім ви не зайшли, в якій родині не побували, скрізь побачите книги – у шафі, на столі, у шкільному ранці, а у декого, навіть під подушкою. Книги порівнюють з ріками, які напувають планету мудрістю.

    Книги – це наші друзі. Книги навчають нас більш точно і правильно висловлювати свої думки. З людиною, яка читає багато різних книг, цікаво спілкуватися на різноманітні теми.

Друг твій, книжка відповість,

– Що верблюд в пустелі їсть,

Скільки літ живуть кити

– З нею все узнаєш ти! 

    Книжка допомагає нам зрозуміти навколишній світ. Ви читаєте казки, вірші, оповідання про таємниці природи, про далекі країни, про історичне минуле, про інші планети. І чим би ви не захоплювалися, на допомогу завжди прийдуть книги. Ось і сьогоднішня гра - вікторина присвячена книзі. Недарма в народі є прислів’я "Хто багато читає – той багато знає".

    В бібліотеці села Небилів з учнями 7 – Б класу була проведена літературна гра – вікторина: «Хто багато читає, той відгадає.»

    Дві команди  змагалися між собою у різноманітних конкурсах. Команди назвали "Розумники"та «Розумниці». Діти по черзі давали відповіді на завдання, якщо одна не знає, відповідає інша.

    Команди брали участь у таких конкурсах: «З якої країни літературний герой», «Бібліотека – книжковий дім», «Розплутай клубочок», «Загадкова скринька», «Я тобі – ти мені».

    Відповіді на запитання оцінювало поважне журі. При підбитті підсумків перемогу здобула команда «Розумниці.»

     Діти, запрошуємо вас частіше відвідувати нашу бібліотеку, читати ще більше книг, газет, журналів, адже вони – це справжній скарб. Переступайте сміливо наш поріг, беріть ці скарби в свої руки щодня. Ми, бібліотекарі, завжди радо зустрічатимемо вас! 

Бібліотека – це інформації широке коло,

А ще ідей жива скарбниця,

Для всіх, хто хоче гарно вчиться!

У цьому царстві – книги на полицях,

Завжди тихо-тихо поміж них.

І вони з захопленням чекають,

Вас, читачів своїх.




Немає коментарів:

Дописати коментар