вівторок, 9 січня 2024 р.

 Онлайн презентація 

«Шляхами долі С. Васильченка»

    До 145 - річчя від дня народження Степана Васильовича Васильченка (8 січня - 1879), українського письменника, журналіста у приміщенні бібліотеки  села Слобода Небилівська представлено онлайн презентацію «Шляхами долі С. Васильченка» 

    Степа́н Васи́льович Васи́льченко (справжнє прізвище - Панасенко ) відомий український письменник і педагог.

    Художні твори Степана Васильченка, які стали відомі читачам у 1910 році, позначенні яскравою майстерністю, оригінальністю; вони свідчать про тонкий художній смак автора. Знаменно, що вже одне з перших оповідань - "Мужицька арихметика" - стало в ряд найкращих творів письменника.

    Народно-поетичні традиції в творчості Васильченка органічно поєднувалися з традиціями української літератури. Не випадково саме ті письменники, які близько стояли до народно-поетичних джерел справили на молодого літератора найсильніше враження.

    Працюючи в школах, Васильченко зібрав багатий матеріал про життя сільської інтелігенції, зокрема вчителів. Тісний зв’язок з життям письменник виявляє своїм відчуттям самого духу часу, розумінням змін у людській психології. Тема трудового єднання міста і села була, без сумніву, історично далекосяжною. Своїми творами Васильченко стверджує моральне оздоровлюючий вплив на дітей фізичної праці, стверджує поетичну красу і моральну необхідність способу життя, який ведуть його юні герої. 

    Талант Степана Васильченка неповторний, невмирущий. Його твори озвучують в людських серцях найпотаємніші ліричні струни, оживляють веселі усмішки, утверджують високі пориви до краси і гуманізму.





Немає коментарів:

Дописати коментар