понеділок, 22 січня 2024 р.

                                                                                    СОБОРНІСТЬ                          РІДНОЇ ЗЕМЛІ  -                        ОСНОВА НАЦІЇ                      
          Й НАРОДУ



     В українському національному календарі дата 22 січня 1918р. посідає одне з провідних місць. Так,саме 22 січня 1918 року Універсалом  Центральної Ради  було проголошено незалежність Української Народної Республіки. Роком пізніше, 22 січня 1919р., у Києві на Софіївській площі проголошено Акт Злуки (об’єднання)  українських земель в єдину Україну, стверджувалось об’єднання двох тодішніх держав – УНР та ЗУНР.

    На сьогоднішній день важливо не лише належно оцінити вагомість самого факту воз’єднання українських земель в єдину соборну державу, а й врахувати помилки минулого, щоб не втратити української державності. Сьогодні маємо залишатися мудрими і розсудливими, виваженими в думках та ідеях, бо лише в єдності дій та соборності наших душ можемо досягти поставленої мети -  побудови вільної, демократичної України.

    Імена славних і безстрашних борців, які поклали своє життя на вівтар визволення, свободи і соборності незалежної України, вписані золотими літерами в героїчний літопис історії боротьби українського народу. Своїми вчинками вони здобули право на безсмертну славу.

    Соборність - це єдність наших земель Соборність України - це єдність усіх українців навколо головних ідей нашого майбутнього. Сьогодні ми як ніколи відчуваємо єдину державу, бо самі творимо її.




 


Немає коментарів:

Дописати коментар