пʼятницю, 29 липня 2022 р.

                                                       Літні читання:                                                         «У книжок не буває канікул».

    Ще донедавна  в бібліотеках було досить тихо у літній час... Останніми роками бібліотеки стали місцем, де можна цікаво, корисно, а головне - весело провести свій літній відпочинок. І не обов’язково з табором відпочинку, але й просто завітавши з друзями до бібліотеки. Під час літніх канікул до  бібліотеки користувачі приходять з друзями, подругами, цілими компаніями. Навіть найцікавіший відпочинок не можна уявити без книжки. Фраза банальна, але ж справедлива – у книг канікул не буває!

 Літо, книга, я – разом вірні друзі

    Літо з бібліотекою – це найкраща можливість для дітей поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв, пізнати нові світи за допомогою он-лайн подорожей тощо. Літній відпочинок дітей – це не бездумне гаяння часу, байдикування. Цих золотих днів вистачить не тільки на сонце і на річку, на заняття спортом та рухливими іграми – а також на читання творів за програмою.

 
              Моя улюблена книга         Пригоду за пригодою, читаємо з насолодою

  Бібліотекарі заохочують дітей до читання влітку, адже це цікаво, весело та корисно. Для користувачів бібліотеки складено рекомендаційний список літератури «Читання  влітку». Літнє читання – чудовий час для розширення кругозору дітей та їх творчої уяви.

Книг веселі сторінки
  Найголовнішим у роботі є залучення дітей до читання з раннього дитинства, коли саме формується потреба у читанні і виховується любов до книги, і що саме ця категорія - не лише потенційні користувачі бібліотек, а й майбутнє країни. Книги, прочитані в дитинстві, запам'ятовуються на все життя, впливають на подальший розвиток і світосприйняття, формують певні норми поведінки. 

Відкрий свою Читалію

    Війна не знизила потребу дітей читати, вони  приходять беруть книжки, зокрема і з шкільної програми, з позакласного читання, зарубіжну і українську. А поміж тим діти старшого віку люблять фентезі, підліткову художню книгу. Приходять і батьки з дошкільнятами та молодшими школярами, кожному до вподоби своє – динозаври, автомобілі, принцеси. У нас кожен знайде книжку до душі І не важливо, що дитина ще не вміє читати. Адже діти так люблять слухати, коли їм читають, розглядати малюнки. Саме це і прищеплює любов до книжки.

                                                    Читаємо всією сім’єю

    В нашій в бібліотеці діє правило: дитина може бути собою. Ми нічого не нав’язуємо, адже діти навіть ще до народження вже є особистостями зі своїми схильностями, бажаннями, настроєм, а ті, що приходять до нас, тим паче. Тож якщо дитина хоче навіть тут посидіти в ґаджеті, може це робити. А може просто нічого не робити – сидіти, мріяти, думати посидіти, може поскладати конструктор чи пазли. А можна прийти з другом чи подружкою пограти в настільну гру. В нас можна робити все, звісно, в межах гарної поведінки.

         
Веселі дні мого дитинства                                             Малюємо літо

Немає коментарів:

Дописати коментар