четвер, 27 січня 2022 р.

 Година духовних роздумів за творами

 Калини Ватаманюк

 «До істини іду, як до причастя»

    Кожна мисляча людина сприймає світ і себе в цьому світі по-своєму. І кожен має свої ліки для душі: молитва, книга, розмова з близькою людиною... Саме про це – твори відомої журналістки і письменниці з Гуцульщини Калини Ватаманюк. З нагоди 75-річчя Калини Миколаївни в бібліотеці села СлободаНебилівська проведено годину духовних роздумів за творами Калини Ватаманюк «До істини іду, як до причастя»

    Народилася К. М. Ватаманюк 27 січня 1947 р. в с. Кобаки на Косівщині. Тут минуло її дитинство та юність. Змалку відчувала Божу присутність, бо мама – молода вдова – виховувала своїх чотирьох дітей у релігійному дусі. Майбутня письменниця добре вчилася в школі, проте не відразу здобула вищу освіту – спочатку працювала в сільському господарстві, а вже пізніше пов’язала свою долю з журналістикою. Робота в редакціях газет і журналів подарувала Калині Ватаманюк багато зустрічей з цікавими людьми, збагатила життєвим досвідом і мудрістю. Вона є лауреатом премії «Золоте перо», автором п’яти книг духовної тематики, одним із фундаторів Духовно-екологічного центру християнської злагоди і любові «Здвижин» на місці з’яви Матері Божої.

На грані двох епох, немов на терезах

Господь життя і долю нашу важить

Біль нездійсненності і гіркість, що в сльозах

І змагу шал на терези ті ляже.

Під його серпом - і колоски, й кукіль –

Із медом радощів чи з міддю скорби

Схиляються діла , і добрі і гидкі

І думи наші всі, і злі, і добрі.

    В 1995р. світ побачила перша книга Калини Ватаманюк “Від лиця твого, Господи, судьба моя іде”. Люди стали приходити до того хреста в лісі, який з такою шаною і любов’ю описано у творах Калини Миколаївни. Тут, де розлогі дерева простягають до неба свої віти-долоні, знаходять вони духовне заспокоєння.

    Наступна книга виходить під таємничою назвою “Між хрестами і зорями”. Життя дає письменниці багатий життєвий досвід. І вона передає його читачеві, наставляє на путь істинний.

    Третя книга носить назву “Ми – діти світла”. Вона вчить нас дивитися на світ очима душі, яка ніколи не обмане. Хтось з великих світочів сказав: “Фізична краса -не постійна, моральна краса – відносна, і тільки духовна краса – вічна”.

    У 2000 році пані Калина видала книгу “Сад моїх журавликів”, у 2008 побачив світ ще один шедевр пера письменниці – “Очима душі”

    Духовно-пізнавальні книги Калини Ватаманюк справляють глибоке враження на читачів, відкривають дію Промислу Божого в долі кожної конкретної людини. Твори допомагають іншими, духовними, очима подивитися на світ.







Немає коментарів:

Дописати коментар