четвер, 27 січня 2022 р.

                                Огляд літератури (онлайн):                                      «Світ добра, милосердя і любові у творах              Калини Ватаманюк»

    Калина Ватаманюк - відома на Гуцульщині і далеко за її межами журналістка та талановита письменниця, володарка найвищої журналістської премії «Золоте Перо», член Національної спілки письменників України, Заслужений журналіст України, лауреат літературно-мистецьких премій ім. Василя Стефаника та Марка Черемшини. Крім цього, є однією з фундаторів Духовно-екологічного центру християнської злагоди і любові «Здвижин», який заснувала в 2003 році (спільно зі своїм чоловіком Дмитром).

    Кожна мисляча людина сприймає світ і себе в цьому світі по-своєму. І кожен має свої ліки для душі: молитва, книга, розмова з близькою людиною... Саме про це – твори відомої журналістки і письменниці з Гуцульщини Калини Ватаманюк.

    Духовно-пізнавальні книги Калини Ватаманюк «Від лиця твого, Господи, судьба моя іде...», «Сад моїх журавликів», «Ми – діти Світла», «Між хрестами і зорями», «Очима душі» справляють глибоке враження на читачів, відкривають дію Промислу Божого в долі кожної конкретної людини. Твори допомагають іншими, духовними, очима подивитися на світ

    Ватаманюк К. «Від лиця твого, Господи, судьба моя іде»/ К. Ватаманюк. – Верховина, 2010.- 160 ст.

В 1995р. світ побачила перша книга Калини Ватаманюк «Від лиця твого, Господи, судьба моя іде». Книга складається з шести розділів. Багато не стільки може для когось цікавого, скільки потрібного для життя, читачі знайдуть у «Листах моїм духовним друзям» та в останньому розділі «Вузлику на пам'ять». У «Вузлик» я зібрала з Гуцульщини духовні поради-роси, скажімо, про те, яку силу мають у хаті або при людині висвячені речі: вода, хрести і хрестики, вервиця, а чи Біблія, а чи будь-яка інша річ.

     Ватаманюк К. « Між хрестами і зорями»/ К.Ватаманюк –Верховина,2010. -240с

     Між хрестами і зорями» - це друга духовно-пізнавальна книга журналістки з Гуцульщини Калини Ватаманюк. Вона є логічним продовженням книги першої «Від Лиця Твого, Господи, судьба моя ще...». Нерідко, живучи, ми не живемо, а життя волочимо, зануривши себе у дріб'язкові турботи. Нам дані життя і смерть – шлях  вибираємо самі. Тому у кожного з нас під небесами своя висота. Вона залежить від обріїв душі, від її глибин. Учімося жити так, аби людям, які перебувають поруч з нами, стало трішечки тепліше, даваймо можливість світити у світі іншим. Це наш початок. Початок творення у собі Людини, Гідності і Любові. Це початок нашого Життя...

     Ватаманюк К.« Ми – діти світла»/ К.Ватаманюк. –Верховина,2012.-256с.

    Третя книга носить назву «Ми  -  діти Світла». Вона вчить нас дивитися на світ очима душі, яка ніколи не обмане. У ній подано уроки духовної краси, від якої залежить наша доля, наше життя. Збираймо цю красу у Чаші наших сердець:вона — та цінність, за яку купують квиток до Храму Світла і Радості. Хтось з великих світочів сказав: «Фізична краса - не постійна, моральна краса - відносна, і тільки духовна краса – вічна».

   

      Ватаманюк К. «Сад моїх журавликів»/ К. Ватаманюк.-Верховина,2000.-240с.                                                 


 «Сад моїх журавликів» — це четверта книга  Калини Ватаманюк. В ній, як і в  попередніх, авторка веде читача у світ добра, милосердя і любові


                    



    Ватаманюк К. «Очима душі»/К. Ватаманюк.-Верховина,2008.-320с.

 «Очима душі» - п'ята книга, сповнена любов'ю до природи – всього творіння Божого та її вінця -людини. На цю книгу вже зачекалися читачі, бо, за свідченням багатьох священиків і мирян, книги Калини Ватаманюк допомогли не одній людині укріпитися на шляху християнського життя, перебороти багато труднощів, іншими, духовними, очима подивитися на світ.                 


    Популярність цих творів, ймовірно, полягає в тому, що вони відкривають читачеві дію Промислу Божого в долях багатьох людей, в долі конкретної людини, яка живе поруч з тобою, на «цьому місці і в цей час». Хай Боже благословення буде з автором і читачами завжди, нині, повсякчас і на віки вічні. 







Немає коментарів:

Дописати коментар