середа, 28 липня 2021 р.

 28 липня День Хрещення Київської Русі

    28 липня в Україні традиційно відзначають день Хрещення України-Руси, віддаючи шану князеві Володимиру Святославичу, який 988 року ініціював хрещення своїх підлеглих і своєї держави. В бібліотеці села Слобода Небилівська оформлено книжково-ілюстративну викладку літератури: «Хрещення Русі. Історія віків» на якій розкривається тематика цієї історичної події.

    Починав Володимир свою політичну, військову й державну діяльність як ватажок загону норманів, а закінчив її як уславлений правитель потужної держави, котра стала частиною європейської християнської цивілізації.

    Християнство як державна релігія справило великий вплив на розвиток церковного та світського життя тогочасної Київської Русі. Крім того, безумовно, християнство було явищем прогресивним. Воно сприяло формуванню та зміцненню феодальних відносин, розвитку державності, зростанню міжнародного авторитету, розвитку культури. Однак візантійська модель християнства згодом стала підґрунтям не тільки позитивних, а й низки негативних зрушень, процесів і тенденцій

    Для українців це свято символізує спадкоємність тисячолітньої історії України, нації і держави. Це – символ неподільності Українського народу і його єдності навколо ідеї сильної держави і віри. Це - символ соборності усіх українців і всіх українських земель навколо рідної державної і духовної столиці – Києва.




Немає коментарів:

Дописати коментар