четвер, 1 березня 2018 р.

Громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності від видобутку корисних копалин НГВУ «Надвірнанафтогаз» в межах Луквинського нафтового родовища

      27 лютого 2018 року в приміщенні бібліотеки села Небилів пройшло громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля (ОВД) планованої діяльності від видобутку корисних копалин НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта» в межах Луквинського нафтового родовища.
     Луквинське родовище розташоване на території Рожнятівського району Івано-Франківської області на землях Небилівської сільської ради. Площа родовища - 2,83 км² . 
     Виявлення та врахування зауважень громадськості до видобутку вуглеводнів в межах Луквинського родовища необхідне для продовження Державною службою геології та надр України терміну дії спеціального дозволу на користування надрами.
     Петро Кульба, начальник відділу управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації в Івано-Франківській області , пояснюючи мешканцям села порядок проведення слухань, зазначив, що таке громадське обговорення запроваджено з метою адаптації нашого законодавства до європейського.
      Олег Мальчик, в.о. начальника НГВУ «Надвірнанафтогаз», та Арсен Пукіш (Arsen Pukish) , начальник лабораторії вод та грунтів науково-дослідного і проектного інституту (НДПІ) ПАТ "Укрнафта", поінформували про видобувну діяльність НГВУ на території Луквинського родовища та вплив її на довкілля. Представники ПАТ "Укрнафта" відповіли на всі питання, які виникли у присутніх з цього приводу.
     На завершення, погоджуючи звіт ОВД, сільський голова побажав НГВУ "Надвірнанафтогаз" безперебійної роботи і нарощення видобутку, бо це відіб’ється і на добробуті села.

Немає коментарів:

Дописати коментар