середа, 5 липня 2023 р.

 

Виставка-вікторина:

«Хто казку знає, той відгадає»

З давніх - давен прийшли до нас казки. Вони передавалися з уст в уста і були доступні і великим і малим. Український народ завжди був багатий на талановитих оповідачів, тому наші казки і стали народними.

«Забута казка - це золоте намисто, яке впало на морське дно» - кажуть старі люди. І щоб не втратили наступні покоління такого намиста, ми повинні зберігати у своїй пам’яті перлини народної мудрості. Казка жила, живе і вічно буде жити і існуватиме стільки, скільки будуть жити люди. Вона навчає нас розуму, висміює ледачих і хвальків, вчить мудрості, дарує щедрість і багатство хорошим людям.

В бібліотеці с. Небилів була проведена виставка-вікторина: «Хто казку знає, той відгадає». Казок прочитано багато і я хочу перевірити, як вони вам запам’ятались та як добре ви їх знаєте. Тож пропонуємо вам пограти у казкову вікторину, де ми пригадаємо усі казки: і українські, і інших народів. Діти ще раз перегорнули сторінки улюблених книжок, зустрілися із улюбленими героями, допомагали тим з них, хто заблукав і не міг потрапити у казку, відгадували казки за малюнками і звичайно, побачили, як, у котрий раз, добро перемагає зло.

         В бібліотеці оформлена ілюстрована виставка: «Хто казку знає, той відгадає.»

Дружба з казкою – це свято,

Не було б його у нас,

Ми б не знали так багато

Про новий і давній час!

А я вам хочу побажати, щоб ніколи

Не лишав вас світ казковий.

Щоб ми з вами радо зустрічались,

І завжди всім щиро посміхались!

Ми переконалася, що всі добре знають казки. То продовжуйте їх читати, і ви обов'язково станете кращими, мудрішими, добрішими та сміливішими, легше долатимете перешкоди, які траплятимуться на вашому життєвому шляху. Любіть казки, читайте і поповнюйте свої знання!



Немає коментарів:

Дописати коментар