четвер, 2 червня 2022 р.

 Мир в Україні - радість дитині

    В Україні та світі 1 червня відзначають День захисту дітей. Свято покликане захистити малюків від насильства, голоду й неможливості здобути освіту та медичну допомогу

    У 1925 році Міжнародний день дітей вперше був проголошений в Женеві під час Всесвітньої конференції з питань захисту дітей. У той час права дітей розглядалися переважно у контексті заходів, яких необхідно було вжити щодо рабства, дитячої праці, торгівлі дітьми.

    У свою чергу ж День захисту дітей був заснований у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. А вперше його відзначили у 1950 році в 51 країні світу. 

    20 листопада 1989 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила Конвенцію про права дитини. У свою чергу Україна ратифікувала Конвенцію 27 вересня 1991 року, відтоді цей документ є частиною національного законодавства. Людство зобов’язане дати дитині найкраще, що воно може дати.

    Людство зобов’язане дати дитині найкраще, що воно може дати. Це і є головною тезою Міжнародного дня захисту дітей. А також 1 червня — ідеальний привід нагадати дорослим про необхідність дотримання прав дітей:

        на життя,

        на свободу думок і віросповідання,

        на освіту, відпочинок і дозвілля,

        на захист від фізичного та психологічного насильства,

        на захист від експлуатації дитячої праці.

    На жаль, російська агресія відібрала в українських дітей частину цих прав…

    Тож тільки в умовах захисту прав і свобод дитини можливе формування гуманного і справедливого суспільства.

Цього року в Україні такий день припадає на дію воєнного стану. Внаслідок віроломної війни Росії проти України, у нашій країні гинуть сотні дітей. Сотні невинних жертв на совісті можновладців і військових РФ. 

    За даними ювенальних прокурорів, більше ніж 689 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 1 червня 2022 року офіційне число дітей-жертв - 243, поранених – 446. І ці цифри не остаточні, тому що війна триває. Це злочин, який не можна пробачити або забути. Але ми щиро віримо, що вже наступного року українські діти зустрічатимуть свято не в підвалах під обстрілами, а у мирній, щасливій та вільній від окупантів Україні.

  Діти — це ще не зіпсована щирість та відвертість. Їхнє майбутнє залежить від нас. Наше майбутнє залежить від них. Діти — це ангели. Вони не повинні страждати від того, що хтось вважає їх чужими. Вони повинні жити у світі, який не знає, що таке жорстокість, біль, насильство та війна. Давайте створимо для них такий світ разом!

  

   




            


Немає коментарів:

Дописати коментар