вівторок, 18 травня 2021 р.

 Інтернет – круїз: 

«Подорожуємо Європою з героями казок».

    Дитинство - чудова країна. Кожній людині доводиться в ній побувати лише один раз. Згодом стежина до цієї країни заростає дорослими турботами та проблемами. І даремно цю країну шукати на карті - лише приємні спогади та мрії мають чарівну здатність повернути нас у Дитинство.

Із раннього дитинства кожна людина звертається до книги, бо саме читання книг збагачує наше життя, робить його більш цікавим і наповненим, допомагає нам через книгу пізнавати світ. Ось і сьогодні ми поринемо у дивовижний світ казки. Мандрівка ця незвичайна вже тим, що згадуючи казки, ми будемо подорожувати деякими європейськими країнами, згадаємо відомих нам казкових героїв - представників цих держав. Цю подорож ми присвячуємо визначній даті, яку святкують в третю неділю травня - День Європи в Україні. Тож вміщаймося зручніше на нашому круїзному лайнері і рушаймо.

Ось і перша зупинка. Тут можна почути такі слова: «мерсі», «селяві», Ця держава - Франція. Столиця Франції місто Париж. Усі, напевно, знають Казки Шарля Перро «Попелюшка», «Кіт у чоботях», «Червона шапочка», «Спляча красуня» та інші. Казки Шарля Перро вчать добру, застерігають проти зла. Саме за це їх так люблять діти на всіх континентах Земної кулі.


Друга зупинка в країні - Данія. Столиця Данії -  місто Копенгаген. В цій країні народився Г. Х. Андерсен, який написав такі чудові казки, як «Дюймовочка», «Гидке каченя», «Снігова королева» та багато інших. Кожна казка данського письменника - унікальна. З першої сторінки вона переносить маленького читача в далекі світи, змушує фантазувати та мріяти. 


Третя зупинка місто Бонн, Німеччина. Усі, ви, мабуть чудово знаєте казки братів Якова та Вільгельма Грімм. Такі чудові казки як: «Гензель і Гретель», «Пані Метелиця», «Білосніжка і Червона шапочка», «Хоробрий кравчик» та інші. Тут ми зустрінемось з красунею Рапунцель, Білосніжкою, Бременськими музикантами та іншими казковими персонажами, яких читачі різних країн знають і люблять на протязі вже двох століть.

Четверта наша зупинка - Велика Британія. Столиця -  місто Лондон. Подивіться, а хто ж це йде так рано вранці стежиною? Це всім відомий ведмедик -  Вінні Пух - герой казки Алана Мілна «Вінні Пух і всі  - всі». Добрий друг і ласун - ведмежатко Вінні Пух покликав у гості героя Р. Кіплінга Мауглі. «Моє ім’я «маленьке жабеня» - дістав я в теплім вовчім лігві. Бо джунглі дикі - то моя сім’я: Каа, Балу, Багіра. Переміг я тигра!

    П’ята зупинка - Швеція. Столиця місто Осло. Обережно, діти, хтось летить чимдуж сюди. Хто це може бути? Спробуймо відгадати. Це добрий друг - Карлсон із казки Астрід Лінгрен «Карлсон, який живе на даху».

Шоста зупинка в країні - Італія, яка нагадує на карті формою чобіток. Столиця - місто Рим. Тут ми побуваємо в гостях у героя із казки Джанні Родарі «Пригоди Цибуліно», веселого і  кмітливого казкового героя, який прийде на допомогу друзям.

А тепер повертаймося додому! Як би не було добре в гостях,  вдома завжди краще. Тож повертаймося в рідну Україну.

Наша держава - Україна - єдина і неповторна. Столиця - місто Київ. Казки всіх народів навчають добру, взаємодопомозі, дружбі. Наші українські казки гідні представити нашу державу в Європі, на рівні кращих казок світу. «Ріпка», «Вовк і семеро козенят», «Колобок»,  «Коза -дереза», «Котигорошко», «Кирило - Кожум’яка» та багато, багато  інших.

Ось і наш інтернет - круїз закінчився. Всім ще, вам, рости і рости, мандрувати по світу, дбати про добробут своєї Батьківщини. Україна має всі передумови, щоб стати в один ряд з європейськими країнами, бо ми є сусідами Європи, ми є центром Європи.







Немає коментарів:

Дописати коментар