пʼятницю, 14 липня 2017 р.

Творчий звіт учасників художньої самодіяльності клубу села Слобода Небилівська

     12 липня Християнська церква вшановує святих Апостолів Петра і Павла, в цей день відбувся творчий звіт учасників художньої самодіяльності клубу села Слобода Небилівська під назвою «Пісня – душа народу»
     Розпочали дійство ведучі, які розповіли про виникнення свята Петра і Павла та привітали всіх іменинників та ювілярів – жителів села.
      Українська пісня… Це частина духовного життя народу і вона не залишає його ні в радості, ні в смутку, крок у крок слідує за ним від дитинства до старості. З піснею на вустах ми відзначаємо свята. Пісня прикрашає народні обряди, кінофільми, вистави, казки. 
     Учасники драматичного гуртка (худ. керівник Миндюк Ірина Петрівна) виконали інсценізацію казки «Пан Коцький». Розвеселили глядачів сценкою «На старості років» Мельник Інна та Рошко Ростислав, сценкою «Мудрі жінки» Мигович Діанна, Лавришин Лідія та Мельник Віка.
Народна пісня – голос невсипущий,
Душі людської вічне  відкриття.
Вона ніколи, як і хліб насущний
Не вийде з моди сущого життя
      Пісня є наш духовний скарб, який єднає нас, стирає кордони, розповідає світові про велич нашого співочого народу. У виконанні вокального колективу «Журавлина» прозвучали пісні «Червона калина, чого в лузі гнешся», « Збирався стрілець від'їжджати до бою», «Попід наші сади», «Розмай», «Пісня про матір», «Літа минають» та жартівливі Ой у мене роботящий чоловік», «На городі буркун».\
    Своїм співом глядачів чарувала Мигович Діана, яка виконала пісні «Батьки мої» та «Ніченькою темною». З глибокою любов’ю та душевним теплом звучали пісні «Йшли селом партизани», «Я піду в далекі гори» у виконанні дитячого вокального колективу. 
     Присутні в залі мали можливість насолодитися  «Монологом жінки в дзеркалі» у виконанні Мельник Віки.
      Доповненням до дійства в залі служила викладка літератури «Пісня-душа народу».
     Завершився творчий звіт хоровим співом «Многая літа».
     Начальник відділу культури райдержадміністрації Володимир Феліксович Борович  нагородив подякою завідуючу клубом Винник Оксану Йосипівну подякою  побажав творчого натхнення та довголіття.

Немає коментарів:

Дописати коментар