четвер, 13 липня 2017 р.

Українська пісня – душа народу

     12 липня  в селі Небилів відбувся звіт колективів художньої самодіяльності «Українська пісня – душа народу».
     Розпочинаючи дійство, завідуюча клубом Шляхтич Тетяна Михайлівна розповіла про свято на честь апостолів Петра та Павла, яке православні християни святкують цього дня. У виконанні учасників церковного хору прозвучала « Пісня про Петра та Павла»
    Під звуки мелодії української пісні Тищенко Олег Олегович прочитав « Легенду про пісню».
Українська пісне, вимита сльозами,
Висушена вітром у краї чужім,
Українська пісне, ти прийшла шляхами
До мойого серця і живеш у нім.
     Найціннішим духовним скарбом, гордістю і красою українського народу з давніх-давен є пісня. З нею прокидались і лягали спати, з нею раділи та сумували, кохали й розставалися назавжди. Ведучі запросили присутніх поринути в чарівний світ української пісні. Зворушливо звучали пісні «Ласкаво просимо», «Розлетілась наша пісня» та «Червона калина» у виконанні вокального дитячого колективу.
Мій отчий дім! Ти дав усе мені. 
Моя Вкраїна, піснею багата, 
Ввійшла у серце співом голосним, 
Як та любов, яку дарує мати.
     Своїм виступом учасники вшанували матір-неньку, матір-землю,  матір Божу. Передала  любов до всіх матерів Патрійчук Таміла, яка виконала пісню «Мама і я», щиро звучала пісня  «Мамо, мамочко моя» у виконанні дуету  Романко Ольги та Патрійчук Таміли. У  виконанні бібліотекаря с.Небилів Галькевич Галини Василівної прозвучала стародавня пісня «Вийшла стара мати». Магулій Ірина разом з своїм сином Олегом виконали пісню «Ой, чому ж ти мамо…»
     Чарівно звучали пісні у виконанні вчителя англійської мови Дроцюк Тетяни Василівної «А моя любов» та «Розпитаю про любов». Справжнім соловейком на святі став дует «Два Миколи» у виконанні якого прозвучала пісня «Коли на волю проситься сльоза», отримала щирі аплодисменти від залу Магулій Ірина під час виконання пісні «Сину, сину, ангел мій», присутні мали можливість насолодитися виконанням жартівливої пісні «Ой під вишнею…»
     Пісня – це коротке оповідання, яке розкаже нам про героїзм воїнів УПА, про учасників Майдану та учасників АТО. Душевно прозвучали пісні у виконанні Галькевич Галини «Зелені свята скоро наступають» та Юрчишин Іванни «Загинув майданівець»
     Закінчився звіт піснею «Родина» у виконанні Патрійчук Таміли та всіх присутніх.
      Під гучні оплески залу, зі словами подяки за подароване свято, до учасників художньої самодіяльності та до глядачів звернувся начальник відділу культури райдержадміністрації Володимир Борович, який побажав міцного здоров'я, миру, добра та достатку всім присутнім та нагородив  подяками, Федорчака Романа Ярославовича, сільського голову сіл Небилів та Слобода Небилівська та завідуючу клубом с. Небилів Шляхтич Тетяну Михайлівну.
     Також в приміщенні клубу працівниками бібліотеки було організовано викладку літератури «Українська пісня – душа народу»

Немає коментарів:

Дописати коментар