середа, 24 травня 2023 р.

 ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ,

ДОПОКИ ПАМ’ЯТЬ ПРО НИХ ЖИВА

    День Героїв або Свято Героїв - щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків та воячок - борців за самостійну соборну Українську державу, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, УГА, ОУН, УПА, а також героїв Небесної Сотні та сучасної національно-визвольної московсько-української війни.

    Україна як держава й українці як суспільство докладають зусиль, щоб віддати щиру шану героям, які поклали своє життя за волю і соборність країни у сучасній російсько-українській війні, та щоб пам’ять про них була живою. Ми згадуємо всіх поіменно, розповідаємо історії їхнього життя, називаємо на їхню честь вулиці та встановлюємо пам’ятні знаки. Тому що усвідомлюємо, що завдячуємо їм можливістю продовжувати жити у своїй державі.

    День Героїв - це день пам'яті усіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність Української держави, це свято - борців за самостійну соборну Українську державу і є символом незборимості української нації.

    В приміщенні бібліотеки оформлено тематичну викладку літератури «ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ, ДОПОКИ ПАМ’ЯТЬ ПРО НИХ ЖИВА»


        

Немає коментарів:

Дописати коментар