середа, 1 грудня 2021 р.

                                                           1 грудня -                                                Всесвітній день боротьби зі СНІДом


С - Синдром

Н - Набутого

 І - Імунного

Д – Дефіциту

   


Інформ-коктейль «СНІД! Не залишаймося байдужими!»

    За свою багатовікову історію людство зазнало чимало епідемій різних хвороб, які повністю винищували жителів сіл, міст,цілих регіонів. Сама назва цих хвороб стала символом найгіршого лиха, страшним прокляттям (чума, холера.) Та ще ніколи людство не зустрічалося з вірусом, який би діяв з такою руйнівною силою, як СНІД, і настільки загрожував існуванню людства. Абревіатура СНІД означає синдром набутого імунодефіциту. Цим терміном позначено кінцеву стадію ВІЛ-інфекції (вірусу імунодефіциту людини)- збудника СНІДу. Вперше офіційно СНІД було визнано як хворобу в 1981 році в США. На сьогодні не існує можливості лікування від СНІДу. 

    Кожна людина повинна до кінця усвідомлювати всю небезпеку, яку несе СНІД. І зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю. Нагадаємо ще раз про особисті запобіжні кроки щодо ураження СНІДом: здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах — найкращі методи профілактики СНІДу.

    Сьогодні у вирії подій, що відбуваються у світі, людина забуває про проблему СНІДу, сподіваючись, що вона її не торкнеться. Але з кожним роком все більше і більше людей стає ВІЛ- інфікованими, в тому числі і дітей. Сотні тисяч нікому не відомих, а завтра це може бути будь хто з нас. СНІД забирає життя незалежно від раси, віри, національності, багатства.

Якщо здоровим народився,

Пильнуй, постійно бережися,

Бо раз людина обпечеться,

Життя від СНІДу обірветься.




Немає коментарів:

Дописати коментар