четвер, 19 серпня 2021 р.

  Інформаційна хвилинка: 

                  «Наша планета – колиска життя.»                                                     

 
Блакитні простори, зелені ліси -
 Ніде не знайдеш ти такої краси.
 У космосі є ще багато планет,
 Немає лиш життя там прикмет.
 Ти наша домівка, планета Земля,
 Ти гарна і зблизька, красива здаля.
 Дивуються інші планети всі щиро:
«Яка ж ти, сестричко, блакитно - вродлива!».

    Яка прекрасна наша планета! Ми живемо на найдивовижнішій планеті – планеті світлих сонячних ранків, яскравих лагідних днів  і тихих зоряних ночей, що пахнуть м’ятою та матіолою. На планеті, що дарує найщиріші почуття і щастя тим, хто шанує, любить та оберігає її!

    Земле рідна! Якою красою, якими  барвами радуєш, якими пахощами вітаєш! Ти даєш нам хліб і до хліба. Стелиш під ноги трави і квіти. Напинаєш над головою голубе небо із ясним сонечком Як не любити тебе?! Як не берегти краси твоєї, не примножувати її?

    «Земля - колиска розуму, але не можна вічно жити у колисці. Більше того, Земля лише одна з планет, де можливе життя. Вихід у космос - матеріальна основа відтворення майбутнього людства».( К. Е. Ціолковський). Все живе на Землі має одну колиску, ім’я якій природа. То ж пам’ятаємо, що людина - частина природи. Знищуємо природу - значить знищуємо самі себе.

    В нашій незалежній Українській державі сьогодні особливо гостро постало питання екологічного оздоровлення та охорони навколишнього середовища. Необхідно, щоб кожна людина пройнялась відповідальністю за долю природи. Стан навколишнього середовища України на сьогоднішній день вважається критичним. За тривалістю життя населення Україна посідає 52 місце в світі. Постає справедливе питання: що стало причиною цього? Відповідь фахівців - одна із причин - забруднення навколишнього середовища.

    Людино, люби і насолоджуйся природою, зігрій теплом свого серця, цінуй і бережи! Природі потрібна твоя допомога. Надай її! Роби все для збереження життя на нашій планеті, адже вона така прекрасна! Життям і добробутом людина зобов'язана насамперед землі - матінці. Стародавня народна мудрість учить: «Держімося землі, бо земля держить нас».

    Ми усі дуже добре знаємо, як поводитись, щоб не нанести збитку природі, і багато говоримо про її захист. Але треба кожному почати із себе, душею відчути єдність з природою: бути обережним у лісі, щоб не зламати гілку, бо дереву боляче, воно живе; не залишати після себе сміття, бо землі боляче переносити таку неповагу до себе (скло, пляшки не перегнивають і залишаються виразки на тілі землі); обережно поводитись з вогнем, бо він може знищити цілі лісові масиви, поля. Людина виділяється від природи своїм розумом, щирим серцем. Тож збережемо кожне гніздечко, не дозволяймо вбивати птахів і тварин, не винищуймо рибу. Станьмо розумними господарями на своїй землі, і давайте будемо пам’ятати, що екологічне забруднення, як ланцюгова реакція, може призвести до екологічної катастрофи.

Збережемо нашу Землю для себе і для прийдешніх поколінь!


Немає коментарів:

Дописати коментар