четвер, 4 червня 2020 р.

Віртуальна бесіда: «ПРИРОДА НАША МАТИ – ТРЕБА ЇЇ ОБЕРІГАТИ.»

Природа нам - як рідний дім,
Вона усім – як мати,
Щоб лад завжди був в домі тім,
Про це нам треба дбати. 
                      
     Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища  Головна мета свята — привернути увагу світової спільноти до екологічних проблем.
     У 2000 р. в цей день розпочато програму ООН “Тисячоліття довкілля – приступити до дій”. Програма є ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля.
     В ООН стверджують, що тільки міжнародне співробітництво може гарантувати подальший безпечний розвиток планети. Важливо також реалізовувати ці ідеї локально, щоб кожна людина, що посадила дерево, взяла участь у прибиранні території, змогла усвідомити всю важливість охорони навколишнього світу. Заходи до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища проводяться  як на державному рівні, так і на рівні невеликих сіл, шкіл, дворів, вулиць.
     Бібліотека також проводить заходи до цієї дати: еко-подорожі, бібліотечні замальовки про природу, екологічні марафони, акції.
     Всесвітній день навколишнього середовища відзначається по-різному, у тому числі вуличними акціями. конкурсами творів і плакатів у школах, бібліотеках, посадкою дерев, прибиранню території, а також безліччю інших способів.
     Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

Немає коментарів:

Дописати коментар