понеділок, 15 травня 2017 р.

Імення Матері, як сонце, світитиме вічно

     У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітерець приносить до нас свято – День матері. Цього року свято припадає на 14 травня, бібліотека-філія разом з клубом, дитячим садочком «Любисток» та школою провели свято «Імення Матері, як сонце, світитиме вічно»
     Мама! Мати! Матуся! Скільки спогадів, тепла і ласки таїть це магічне слово, бо називає людину, чия любов не знає меж, чиїми грудьми вигодувано цілий світ. Це перше слово, мовлене нами, на все життя залишається дорогим у серці. У хвилини радості й печалі пташкою надій злітає з наших уст, тамує біль.
Нехай світанок цей травневим святом
Над цілим світом зоряно цвіте.
Хай сяє сонцем в серці слово мати,
Таке незгасне, вічне, молодо-ясне.
      Слово «мати»... Вічне й неповторне, як світ. Де б ми не були, що б не робили, та завжди матуся освітлює наш шлях своїм ніжним серцем, відданим своїй дитині. Вона завжди поруч — і в дні важкі, і в дні на щастя щедрі.
Низький уклін тобі, кохана,
В цей день великий, люба ненько,
За ті важкі години ранні,
За золоте твоє серденько,
Що все віддало в любім зриві,
Щоб тільки ми були щасливі!
     В заході взяли участь учні школи, старша група дитячого садка «Любисток», актив бібліотеки, молодь, вчителі. Ведучі ознайомили присутніх з історією виникнення та святкування Дня Матері. Учні 3-А класу читали чудові вірші присвячені матерям, прекрасні пісні звучали у виконанні вихованців дитячого садка та дівчат 5-А класу.


     На святі звучали пісні: «Ми , діти твої Україно», «Пісня  про матусю», «Мамо, мамочко моя», « Мама і я», «А сорочка мамина», «Вийшла стара  мати», «Мамина криниця».
     Завершилось свято виконанням «Многая літа».
Дарунків, золота не маєм,
Щоби до ніг тобі зложити,
Однак тут спільно присягаєм,
Що допоки будем жити—
Любов сердець своїх маленьких
Тобі дамо, кохана ненько,
Щоб діти всі цілого світу
Тобі співали «Многая літа».
     Було оформлено викладку літератури: «Мати – символ добра на землі».

Немає коментарів:

Дописати коментар