середа, 8 травня 2024 р.

 Урок – реквієм: 

«Вшануємо хвилиною мовчання, 

Вкраїно тих, що полягли»

    8 травня вся світова спільнота відзначає День пам’яті та примирення. До цієї дати в бібліотеці с. Небилів був проведений урок – реквієм: «Вшануємо хвилиною мовчання, Вкраїно тих, що полягли.»

     Пам’ять. Це не просто частина історії. Пам’ять – це наша совість, біль, наша гордість. Пам’яті наших дідів, батьків і старших братів, пам’яті вічно молодих солдатів і офіцерів, що мужньо боролися з ворогом і перемогли, пам’яті тих, хто поліг смертю хоробрих, пам’яті всіх, чиї серця обпалила Друга світова війна. Сьогодні ми відаємо данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.

    За роки Незалежності, Україна, на щастя, не знала війни. Наш народ пишався тим, що у складні дев’яності Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу. Тепер наше мирне небо  опалене полум’ям нової війни. Ми знову розпочали відлік тривожного воєнного часу. Знову  ллється на нашій землі кров. Відлік ведемо від Небесної Сотні до останніх зведень війни.

Війна і смерть - дві сестри, ніби пара,

Які крокують разом вже віки...

Це - ніби чиясь невблаганна кара,

Що слід лишає на усі роки.

     Але ніколи не будуть забутими імена наших захисників, тих, хто не пощадив свого життя заради України. І ми – українці, ніколи не забудемо і ніколи не здамося, бо ми нація вільних і незламних…Ми закликаємо всіх вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє.

    На жаль і серед наших односельчан є загиблі воїни, які віддали своє життя за волю і Незалежність і краще майбутнє нашої держави. Це - Тичковський Василь Ігорович і Пулик  Роман Романович.

А знаєте, війна колись закінчиться

І з часом відбудуються міста,

Але ніколи більше не повернуться

Всі ті, кого забрали небеса...

    Вшануємо світлою пам’яттю всіх, хто віддав своє життя через вторгнення російської федерації в Україну! Згадаймо Героїв, які боролися і загинули за наше майбутнє, не винних дітей, мирних українців та всіх наших співвітчизників!

    Давайте згадаємо наших Героїв і хвилиною мовчання вшануємо пам’ять тих, хто віддав своє життя за європейське майбутнє України. Щоб наша держава розвивалася як демократична, успішна і сучасна країна. В якій панують мир, добробут і верховенство права. Світла пам’ять тим, хто за це віддав свої життя на Майдані. І світла пам’ять тим, хто поліг, захищаючи територіальну цілісність нашої держави України. І помолитися за всіх тих, хто безстрашно продовжує захищати нашу незалежність.

У бібліотеці оформлена викладка літератури: «Літопис мужності і слави»



Немає коментарів:

Дописати коментар