Меню

четвер, 22 серпня 2024 р.

 Інформаційна година

«Жовто - блакитний колір нашої свободи»

Державний Прапор України –

Це стяг із двох подовжніх смуг.

Він символ вільної людини,

У ньому український дух!

        

        День Державного Прапора України відзначають щорічно 23 серпня. Офіційно святом цей день був проголошений спеціальним Указом Президента Леоніда Кучми № 987/2004 від 23 серпня 2004 року.

  Упродовж історичного становлення Української держави синьо - жовтий прапор був символом боротьби за національні та соціальні права українського народу. Стяг пройшов шлях від прапора Руської національної гвардії до національного символу незалежної країни, коли за часів Незалежності він став Державним Прапором України. 

        Кольори, які зображені на українській символіці, розшифрувати дуже просто, але їхнє позначення має глибокий зміст. Синій колір – символізує чисте небо, а жовтий – пшеничні поля, що говорить про плідність та багатство української землі. 

        Сьогодні, у час, коли українські воїни захищають рідну землю, виборюючи її суверенність і недоторканість, Державний прапор набув ще більшої вагомості та став знаком непереможності, який знає увесь світ. Державний прапор є оберегом для бійців на передовій та в тилу. Наш прапор супроводжує загиблого воїна в останню путь. Прапор України – для нас неймовірно дорогий, вистражданий, проте улюблений символ, що додає мужності і віри в себе, віри в Україну, віри в перемогу, аби наші діти і внуки мали свою державу та мирне майбутнє.








Немає коментарів:

Дописати коментар