Меню

неділя, 2 червня 2024 р.

 Година спілкування:

«Школа добрих вчинків»

    Кожного року ми відзначаємо 1 червня Міжнародний день захисту дітей. Цього року ми присвятили цьому дню тему про добрі вчинки у нашому житті.

    У бібліотеці села Небилів разом з сільським клубом була проведена година спілкування: «Школа добрих вчинків». Мабуть, ви здогадалися, що цю годину спілкування ми присвятимо доброті і добрим вчинкам. Адже доброта і милосердя завжди були притаманні нашому народові. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба з голодним, дати притулок бездомному, захистити старого і немічного, порятувати хворого чи каліку, захистити скривдженого. Здавна люди на землі цінували чесне, щире, правдиве життя. Треба утримуватися від поганих вчинків. Зло, як відомо довго не забувається. А от  добро помножує добро.

Запам’ятай, моя дитино, з юних літ

На все життя, щоб знала,як прожити.

Людина для добра приходить в світ

Й покликана завжди добро творити.

     Як багато часу нам дає Бог! Але яку частину цього часу ми приділяємо добрим справам ?! У кожної людини є її Ангел-охоронець, який охороняє нас від біди. Якщо людина робить добрі справи, Ангел – радіє, а злі – плаче, тужить, втрачає свої сили. Я бажаю, щоб ви робили тільки добро. Щоб ваш Ангел-охоронець радів і завжди приходив на допомогу в тяжкі дні.     

    В народі кажуть : «Добрі думки - це коріння, добрі слова – гілки, а добрі вчинки – це плоди. Давайте створимо Квітку доброти, яка складається з пелюсток: допомагати,бути милосердним, радіти, любити, спілкуватися, поважати, турбуватися.


Діти розділилися на групи і грали в різні ігри: «ТАК» чи «НІ», «Навчаємось доброти», «Знайти відповідність», «Скринька доброти», «Гарячий стілець», «Відгадай загадки», «Продовж і придумай свою казку».

    Правильно, бути добрим – це значить допомагати один одному в біді, дарувати радість знайомим і незнайомим людям, захищати молодших і піклуватися про старших. Це вміння бачити, відчувати того, хто потребує нашої допомоги, наших добрих слів і вчинків. Треба вчитися не бути байдужим, творити добро.

     Гра «Відшукай свої риси характеру» (які риси характеру хочу мати).

    Врятує світ краса –

    Завжди так говорили.

    Тепер врятує світ лиш доброта,

    Бо однієї вже краси занадто мало,

    Бо скільки всюди зла –

Людина вже не та.

  То ж, люди, на Землі,

          Спішить добро творити,

                    Щоб нам не згинути у морі зла,

                              Щоб кожен міг серед краси прожити

                       У царстві справедливості й добра.

    Найвища наука життя – мудрість. А найвища мудрість – бути добрим. Доброта й чуйність, співпереживання і щиросердечність, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді – це завжди було у характері українського народу. У наших традиціях споконвіку зберігалася звичка  прихилити подорожнього, надати допомогу немічному, заступитися за беззахисного і скривдженого.

     Але що потрібно зробити для того, щоб ці згадані добрі звички і традиції, оте, всенародне милосердя, що здавна було властиве нашому народові, зберегти навіки. Даруйте людям радість, робіть їм добро, не чекаючи віддачі. Робіть добро тим, з ким, ви можливо, зустрінетесь раз у житті. Пам’ятайте, що все повертається, як бумеранг. Добро – добром, зло – злом!

    Люди! Будьмо трішечки щедрі серцем в ім’я добра, людяності, справедливості. Милосердя повинно бути оцінкою совісті кожного з нас.

     В бібліотеці оформлена книжково - ілюстративна поличка: «Твори добро.»

  Далі наша година спілкування перейшла у активні ігри на  подвір’ї бібліотеки.





Немає коментарів:

Дописати коментар